Maj 2014

Drage plesalke, dragi ljubitelji orienta!

Plesalke KUOD Bayani bomo izredno dejavne tudi v prihodnjem mesecu maju:


10. maja nastopamo na regijskem srečanju plesnih skupin Gorenjske NAMIG 2014, v Prešernovem gledališču v Kranju ob 15.00 uri.
Vstopnina je 3 EUR.


16. maja ob 20.30 uri nastopamo na dobrodelni prireditvi ORIENTALKE ZA RENEJA, ki bo v Etno klubu Zlati zob v Ljubljani.
Za več informacij

17. maja izobražujemo: NAWAR ALL DAYER, kjer poučuje tudi naša učiteljica Nataša Kočar, boste lahko izvedeli vse o koreninah orientalskega plesa, plesih arabskega polotoka in plesu z  "Fanveils":
10.00-12.00: Korenine orientalskega plesa z Natašo Kočar
V prvem delu delavnice bomo v sliki in besedi spoznale razvoj orientalskega plesa, ter se seznanile s ključnimi zgodovinskimi dejstvi, ki jih mora poznati vsaka plesalka. V praktičnem delu, ki sledi predavanju, se bomo posvetile raziskovanju osnovnih gibov plesa v Egiptu pred pojavom televizije.
12.15-14.15: Izlet na Arabski polotok z Matejo Mikulan
Vabim vas, da z mano za trenutek odidete na "oddih" na Arabski polotok. Prve pol ure se bomo na krajšem teoretičnem delu spoznale s krajšo zgodovino, različnimi plesnimi stili in video prikazom.
Po teoretičnem uvodu sledi plesna zabava, na kateri se bomo pozibavale v tipičnih ritmih te regije in se pobližje spoznale s 3 plesnimi stili.
14.30-16.30: Magične Fanveil s Hasno

Cena delavnic:
    *1 delavnica: 20EUR
    *2 delavnici: 35EUR
    *3 delavnice: 50EUR

Lokacija delavnic:
Dvorana "STENA" na Parmovi 25 v Ljubljani

Prijave na delavnice sprejemamo na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. vse tja do 12.maja, oziroma do zapolnitve mest.


17. maja ste vsi ljubitelji bollywooda vabljeni na prvi slovenski Bollywood flashmob, ki ga organizira naša učiteljica Sylvia Valentine.
Flashmob koreografijo se lahko naučite preko youtuba  
več o njem pa lahko izveste na facebook strani


24. maja pa vas ob 20.30 vabimo v klub Doma kulture Kamnik, kjer bodo plesalke KUOD Bayani nastopile na VEČERU SAMOSTOJNIH NASTOPOV.
Učenke, ki že vrsto let plešejo v našem društvu se bodo predstavile z samostojnimi koreografijami z orientalskim, indijskim in tribal plesom.
Poleg učenk KUOD Bayani se bosta predstavili še dve gostji, ena iz Primorske in druga z Štajerske.
Vstopnine ni, prostovoljni prispevki pa so izredno dobrodošli :-)

Vabljeni, da mesec maj preživite vd ružbi plesalk KUOD Bayani!