INTENZIVNI KUOD BAYANI PLESNI VIKEND

Za zaključek poletnih drop-in delavnic smo v KUOD Bayani pripravili Intenzivni plesni vikend. Ponujamo vam 7 različnih delavnic, ki jih bosta vodili učiteljici KUOD Bayani Urša Perčič in Nataša Kočar ter dve gostujoči učiteljici, Nadia Džamastagić in Mateja Mikulan. Delavnice so namenjene predvsem prebujanju teles po dolgem vročem poletju in pripravi plesalk na novo plesno sezono. Delavnice ne vključujejo koreografij, pač pa veliko nove tehnike, kombinacij in predvsem ustvarjalnih trenutkov.

SOBOTA, 29. 8. 2015
13:00-14:30 - ORIENT BALANCE, Nataša Kočar
14:45-16:15 - VREČKA PRESENEČENJA, Urša Perčič
16:30-18:00 - SHIMMYLANDIA, Mateja Mikulan
18:15-19:45 - MOČ JE V TEBI, Nadia Džamastagić
20:15-BAYANI ORIENT AKADEMIJA, družabni večer z izobraževalno noto   

NEDELJA, 30. 8. 2015
10:00-11:30 - ORIENT MATEMATIKA, Nataša Kočar
11:45-13:15 - "SMOOTH" KOMBINACIJE, Mateja Mikulan
13:30-15:00 - PLESNA ZABAVA, Urša Perčič

Vsaka delavnica traja 90 minut.

Cena posamezne delavnice je 10€, paket petih delavnic je 45€, paket štirih delavnic je 35€, paket treh nedeljskih delavnic je 25€. Če vzamete šest delavnic, je cena 55€, sedmo pa vam podarimo.

V soboto zvečer pripravljamo družabni večer s kratkim predavanjem iz zakladnice znanaja BAYANI ORIENT AKADEMIJE. Druženje bo potekalo ob čaju in prigrizkih. Prispevek za sobotni kulturno-izobraževalnivečer je 5€.

Zaradi omejenega števila udeleženk so obvezne predhodne prijave na : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.


SOBOTA, 29. 8. 2015
13:00 - 14:30
ORIENT BALANCE, vodi Nataša Kočar
Dobro ravnotežje, pravilna postavitev telesa, prenosi teže, obvladovanje telesa. Na delavnici orient balance se bomo naučile vaj za pravilno plesno telesno držo tudi s pomočjo imaginacije. Veliko pozornosti bomo posvetile rokam, obratom in hoji. Celostni paket za dobro pripravo na ples.

14:45 - 16:15
VREČKA PRESENEČENJA, vodi Urša Perčič
Ogrevanje, vaje za moč, nato pa tehnika, kratke kombinacije in še enkrat tehnika. Kako doseči, da gredo noge v eno smer, boki v drugo, hkrati pa naš zgornji del ostane graciozen? S pomočjo vrečke presenečenja se bomo naučile trikov za slojevanje gibov in odkrivale nove in nore kombinacije, ki jih lahko uporabimo v plesu ali pa le za vadbo.

16:30 - 18:00
SHIMMYLANDIA, vodi Mateja Mikulan
Iz čudovitega sveta poznanih shimmyjev bomo skočili v neznano deželo Shimmylandia. Tam se bomo spoznavali z "neznanimi" shimmyji, layeringi in odkrivanjem novih tresenj, ki jih lahko dodajamo že poznanim gibom. Potovanje bo spremljala odlična glasbena spremljava.

18:15 - 19:45
MOČ JE V TEBI, vodi Nadia Džamastagić
Vsakdo v sebi išče svetle oblike, ki jih sestavlja v mogočne skulpture. Telo je umetnost. 
Z gibanjem širimo ideje, gnetemo čustva in ustvarjamo mehko sredino.
Jutro! Lepo je, ko zemlja spi. Čas za raztezne vaje in vaje za moč ter krepitev mišic.
Dopoldne! Razigrano se lovim med drevesi, ki tako mogočno stojijo v centru sveta. Čas za vaje močnega centra in pravilne pozicije.
Popoldne! Moje telo je moj prosti čas, zato raziskujem zmožnosti moči bokov, prsnega koša, rok in ramen.
Večer! Najljubši kotiček je v temi. Tam opazujem in kreiram kombinacije tehničnega znanja. Zabavam se.
Ponoči! Letim in širim krila domišljije. Raztezanje in umirjanje.

20:15  - BAYANI ORIENT AKADEMIJA, družabni večer z izobraževalno noto   


NEDELJA, 30. 8. 2015
10:00 - 11:30
ORIENT MATEMATIKA, vodi Nataša Kočar
Ples in matematika sta povezana bolj kot se zdi na prvi pogled. Geometrijski liki in številke so prisotni vsepovsod, tudi v našem telesu. Tudi v orientalskem plesu. Odkrivali bomo matematični orient. Odplesale bomo matematiko.

11:45 - 13:15
"SMOOTH" KOMBINACIJE, vodi Mateja Mikulan
Mehkoba in nežno prepletanje gibov lahko tvorita čudovite in ženstvene plesne kombinacije, ki jih lahko vnesete v mnogo plesnih stilov.
Pričeli bomo z bolj tradicionalnimi kombinacijami in jih stopnjevale v modernejše različice. Odličen način, da izpustite svojo nežno plat na plano.

13:30 - 15:00
PLESNA ZABAVA, vodi Urša Perčič
Včasih nam ples postane navada in pozabimo, da se v resnici ob njem zabavamo. Na delavnici bomo preizkušale zanimive in kreativne načine za ustvarjanje koreografije, gibom bomo vdihnile zgodbo in jo prikazale na različne načine. Plesale bomo na drugačno glasbo in kratkim kombinacijam dodale čustva. Pozabite na tehniko, na vrsti je izraznost!