TRADICIONALNI POLETNI KUOD BAYANI DROP IN

Pridružite se nam lahko vsak ponedeljek od 4. 7. do 5. 9. ob 20:00 v naši plesni dvorani v centru Kamnika, na Trgu svobode 6. Vsak teden se bomo posvečali drugačni temi. Z vami bosta Urša Perčič in Nataša Kočar, učiteljici in plesalki v KUOD Bayani.

Cena posamezne drop in delavnice je 10 EUR.

4. 7. PLES ISTANBULSKIH ROMOV, učiteljica Nataša Kočar

Orientalske plesalke smo večinoma vajene plesa na pravilne 2/4, 4/4 ali 8/4 ritme, zato se bomo najprej spoznale z nepravilnim 9/8 ritmom Karşılama. Nadaljevale bomo z osnovnimi koraki, ki so značilni za ples, ki mu rečemo turško-romski ples ali roman havasi.

11. 7. LET IT FLOW, LET IT FLOW, LET IT FLOW, učiteljica Nataša Kočar

Plesni koraki, tehnika obvladovanja telesa, pozicije rok in uporaba prostora. Vse nam zveni znano, vse to smo že počele, pa vendar obstaja občutek, kot da nekaj manjka. Kaj je tisto, kar pogrešamo? 
Mehkoba gibanja, pretočnost gibov in občutek, da smo plesalke kot listi v vetru. Naj vaši gib postane

18. 7. TRIBAL INICIACIJA, učiteljica Urša Perčič

Osnove tribal plesne tehnike. Ste si kdaj želele poskusiti tribal, pa si niste upale? Že znate, pa bi vam prav prišlo nekaj osnovne tehnike? Pokončna kraljevska drža, močne, a mehke roke, nore izolacije...
Tribal je vse to in še več! Naučile se bomo osnovnih principov in kratke plesne kombinacije. Primerno za začetnice in stare mačke!

25. 7. AMERICAN TRIBAL STIL, učiteljica Urša Perčič

ATS je oblika skupinske improvizacije, kjer ena plesalka vodi, ostale sledijo. Naučile se bomo osnovnih korakov in zanimivih kombinacij za počasen in hiter ATS. Prinesite široko, dolgo krilo in prstne činelice, če jih imate. Primerno za začetnice in stare mačke!

1. 8. PLES ISTANBULSKIH ROMOV, učiteljica Nataša Kočar

Za vse tiste, ki ste zamudile prvo delavnico in za vse tiste, ki ste se zaljubile v ta ples!

8. 8. VREČKA PRESENEČENJA, učiteljica Urša Perčič

Večer piljenja stiskanja naših ritnih mišic, izolacij in nenavadnih kombinacij vsega možnega.
Koreografije ne bo, pa vendar bomo plesale do onemoglosti! Možgane pustite doma, premikamo meje pozanega in udobnega.

15. 8. OUT OF THE BOX, učiteljica Nataša Kočar

Ste že kdaj poskusile plesati šimi na rock glasbo? Kaj pa s tančico na soul glasbo? Vas zanima kako izgleda en tak neobičajen orient trening na ne-orientalsko glasbo? Pridite in preverite Out of the box

22. 8. MIMOSA, učiteljica Urša Perčič

Burleska s pridihom orienta. Delale bomo zabavne vaje in igrice za obvladovanje prezence, učile se bomo smešnih grimas in improvizacije. Sledi krajša moderna koreografija. Za zabavo in odklop med poletjem, da včasih poskusimo še kaj drugačnega!

29. 8. BALADI KOMBINACIJE, učiteljica Nataša Kočar

Baladi, mestna folklora Kaira. Baladi je tradicija v moderni obliki, je egipčanski jazz. Baladi ples je senzualen, a vseeno močan, je introvertiran in koketen, je počasen in hiter je vse, kar orient je.
Naučile se bomo nekaj sočnih baladi kombinacij, ki nam bodo pomagale razviti svojstveno baladi

5. 9. HOLLYWOOD, učiteljica Urša Perčič

Klasična orientalska koreografija po ameriško: dramatični obrati, usodne poze in zanimive kombinacije. Ples, ples, ples in še enkrat ples, po domače znan kot 'lepi laski'. 

10. 9. Napovedujemo KUOD BAYANI plesni maraton – 10 ur plesa: od 10h zjutraj do 20h zvečer!

Plesni izziv tik pred začetkom nove plesne sezone. 10 ur plesa s plesnimi učiteljicami KUOD Bayani in gostujočimi učiteljicami iz Slovenije.