Nataša Kočar

Nataša Kočar

 

Nataša Kočar je diplomirana geografinja in profesorica sociologije z bogatimi pedagoškimi in organizacijskimi izkušnjami. Leta 2010 je postala članica CID (Conceli International de la danse) UNESCO. Svojo plesno pot je začela kot osnovnošolka v plesni šoli Urška, kjer je po končani dveletni splošni plesni izobrazbi začela s treningi jazz baleta pri Mimi Marčac Mirčeta ter se izpopolnjevala na jazz seminarjih pri Fredu Lasserju.

Ko je konec devetdesetih let spoznala odlično glasbo Natache Atlas, so se ji na široko odprla vrata v Orient. Svoje izobraževanje je začela pri Mojci Rakipov – Nursel ter nadaljevala pri nekaterih drugih domačih in predvsem tujih učiteljcah, od katerih so nanjo največji vtis naredile Morocco, Sabuha Shahnaz, Helene Erikssen, Bahara, Astryd Farah de Michelle, Brigitte Ferchichi, kasneje pa Raqia Hassan, Randa Kamel, Aziza in zadnje čase predvsem Maria Aya. 

Pri Helene Eriksen, plesalki, koreografinji, učiteljici in plesni etnologinji, se je izobraževala od leta 2004. Na njenih delavnicah ter privatnih urah je spoznala številne severnoafriške, bližnjevzhodne in centralnoazijske folkore ter ji pomagala pri prevodu strokovnih besedil iz plesne etnologije omenjenih plesov. Helene je leta 2009 nastopala kot gostja predstave Hayeti, ki so jo v KUOD Bayani plesalke pripravile ob 5. obletnici ustanovitve skupine Bayani.
Pri mag. Barbari Kazerouni – Bahari z Dunaja se je med leti 2006 in 2008 izobraževala za učiteljico orientalskih plesov. Aprila 2008 je to izobraževanje tudi uspešno dokončala in se odločila za ponovno dveletno izobraževanje pod njenim mentorstvom, tokrat za odrsko plesalko.
Med leti 2006 in 2010 je poleg rednih mesečnih seminarjev za plesalko in učiteljico (teh je bilo približno 40), obiskala vsaj še 60 plesnih delavnic in seminarjev drugih plesnih učiteljic (poleg zgoraj naštetih še Sonia in Amara Gamal iz BDSS, Rachel Brice, Elizabeth Strong, Sherin, Mercedes Nieto, Leila Haddad, Marie El Fajr, Claudia Heinle, Zaza Hasan, dr. Hasan Khalil, Serena in Hossam Ramzy, Magda in Atef Farag, Aziza, Randa Kamel, Yasmina Ramzy, Dalyla Ramy, Michelle Joyce, Maria Aya...).  

Preberi več