BAYANI ORENT AKADEMIJA – kraljestvo vedoželjnih orientalskih plesalk

Bayani Orient Akademija je izobraževalni program, namenjen vsem plesalkam orientalskega plesa, ki si želijo več kot samo novih plesnih gibov in koreografij. 

Bayani Orient Akademija (BOA) je zaživela leta 2014, kot del spletne strani društva KUOD Bayani. V zadnjih treh letih ste na teh straneh lahko prebirali razne avtorske članke in nasvete, v okviru BOA je nastal tudi kratek poučni video o osnovah plesa s prstnimi činelami. 

Bayani Orient Akademija se s plesno sezono 2017/2018 seli v plesalnico KUOD Bayani. BOA bo v plesalnici KUOD Bayani poglabljala znanje s področja orientalskega plesnega giba, glasbe, ritma, zgodovine, folklore in odkrivala ključne osebnosti iz sveta orientalskega plesa in glasbe.

Program BOA bo potekal od oktobra 2017 do maja 2018 v okviru dveurnih delavnic, ki bodo potekale 2x mesečno, ob nedeljah od 18.00 do 20.00 v plesalnici KUOD Bayani v Kamniku. 

V osmih mesecih se bo zvrstilo 16 BOA delavnic, na katerih se ne bomo učili koreografij!

Potek BOA delavnic:

  • ogrevanje, zavedanje telesa in nabiranje fizične kondicije za ples, 
  • piljenje in nadgradnja osnovnih gibov in kombinacij,
  • spoznavanje ritmov (na vsakem srečanju se bomo poglobile v en ritem in ga popolnoma osvojile),
  • obvladovanje igranja prstnih činel (na vsakem srečanju bomo nekaj časa posvetile igranju prstnih činelic),
  • spoznavanje najpomembnejših glasbenih del iz bogate zakladnice orientalske glasbe,
  • teorija / predavanje (na vsaki delavnici bomo del ure posvetili teoriji iz raličnih področij: analize glasbe in ustvarjanje koreografij, zgodovina orientalskega plesa, spoznavanje ključin osebnosti iz zgodovine orientalskega plesa in glasbe, orientalski ples danes, ključne osebnosti orientalskega plesa in glasbe danes, orientalska geografija, plesna etnologija, folklore in kostumografija)

Cena programa:
2h delavnica BOA stane 20 EUR za članice društva KUOD Bayani in 30 EUR za plesalke, ki niso članice društva. V ceno je všteto tudi gradivo, ki ga bodo plesalke prejele na delavnicah. 

Datumi BOA v sezoni 2017/2018: 
8.10., 22.10., 5.11., 19.11., 3.12., 17.12., 7.1., 21.1., 4.2., 11.2., 4.3., 18.3., 8.4., 22.4., 13.5., 27.5.

Prijave:
Za BOA so obvezne prijave na e-pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , najkasneje do 30.9.2017. Število mest je omejeno (!), zato pohitite s prijavami.

Toplo vabljene!