Urša Perčič

Urša Perčič se s plesom ukvarja že od malih nog. Kot otrok je plesala v plesni šoli Mateje Juvan, kjer je spoznala osnove jazz baleta, hip hopa in družabnih plesov.

Leta 2004 se je prvič srečala z orientalskim plesom pri KUOD Bayani.
Kmalu se je začela udeleževati delavnic domačih in tujih priznanih učiteljic: Nataša Kočar, Tanja Potočnik, Helene Eriksen, Barbara Kazerouni, Brigitte Ferchichi…
Ko je spoznala plesni stil tribal fusion, se je vanj zaljubila na prvi pogled in od takrat naprej redno hodi na tečaje in delavnice. Izobražuje se pri domačih in tujih plesalkah: Manca Pavli, Nadia Džamastagič, Rachel Brice, Kami Liddle, Samantha Emanuel, Mardi Love, Mira Betz,…
Poleg tega je bila eno leto članica plesne skupine Shakti, kjer je nadgradila svoje znanje plesa iz indijskih bollywood filmov (2009).
Na potovanju na Tajsko leta 2009 se je učila tajskih folklornih plesov.

Občasno poučuje na treningih v KUOD Bayani, od leta 2012 naprej tudi redne treninge orientalskega plesa in tribal fusion plesnega stila.

Urša PerčićSodelovala je v predstavah v produkciji KUOD Bayani: Jalla Jalla (2006), Zaghareet (2007),  večer arabskih folklor s plesno etnologinjo Helene Eriksen Hayeti (2009), predstava Mance Pavli Orient Under Construction (2009), indijska predstava Kundalini (2010), sodobna plesna predstava Zeina, tista druga ženska (2011), predstavi Nadie Džamastagič Ritual: Pepelka (2011) in Luna (2013). Poleg tega je večkrat nastopala tudi na Festivalu plesov in kulture orienta Bazar, festivalu Kamfest, na Arabskem kulturnem festivalu Šams, na Tribal festivalu v Splitu (2011), Tribal Umrah festival v Franciji (2012), na več arabskih večerih ter raznih nastopih za zaključene družbe. V letu 2013 je skupaj še z nekaj soplesalkami ustvarila projekt Tribal Bizzare, ki je gostoval na več festivalih po Sloveniji.